my friends♥

Kenangan

Daisypath Anniversary tickers

Perjalanan

Daisypath Vacation tickers

Cerita menghilang part1

Saturday, May 8, 2010



Assaallammualaikum..

Apa khabare.??? ada sihat ke? hari nie hari baru, dan pada tahun baru. segalanya baru.
permandangan yang baru, pemikiran yang baru, hari nie aku seperti biasa dok kat umah saja.




pada tarikh 16/12/09 aku berhenti berblogging kat blog yang ini..
aku dah pergi jauh dari tempat lahir aku "sabah di bawa bayu" dan aku balik kampung!!!! yey! happy happy yayayayyy..
ade sebab gak la napa aku balik gitu awal, sebab abg sepupu aku Raja Mus nak sanding pada 19/12/09. aku mesti la hadir.



pada dua hari sebelum bersandingan 17/18 tolong ape ape yang patut , macam tolong siapkan buah tangan tuk tetamu yang datang,



hias bunga telur. meriah beb 14 keluarga dlm family mama datang. semua sedara la hadir memang ar meriah.

selepas hari persandingan 20/12 tu kitaorang g kuar makan malam kat melaka 4 buah keta y0p p sana.
ramai gak la tu pun dah separuh sedara balik ke tempat masing2..



Pada 21/12 aku g port dickson ngan family belah makcik aku. dia ada sorang anak, cantik wow. kira sepupu aku ar.
nama dia mira nama panjang susah nak taip panjang bebeno.. hehehe dia cikmek molek bab lahir kat kelante.
Sampai kat PD dah malam terus g makan ar. aku ape lagi aku owder la milo panas n makang nasi lauk macam2. wahaha.
aku makang dikit jer. tak banyak oun.
esok hari nyer aku tunggu ar mama datang g PD bab rancang nak g KL 22/12. ok! mama dah sampai terus la g KL tidok umah mak Pit.
Fuh aircone owh kitaorang tidok kaat umah mak pit.

23/12 tu lak kitaorang kuar g kuar jejalan. tau dok g mana?? cube teka? kitaowang g masjid india je. mydin, kedai baju,
beli barang2 sekolah.



24/12 dah bergerak ke kampung balik. sebelum terus balik, kitaowang singah kat umah mak icah kat cheras. dapat la aku on9 jab.
jab je on twitter jab, cek email, pas tu dah. bab kitaowang singgah jab jah wa. pastu terus la balik ke Sungai Mati Muar Johor.

26/12 rasa boring dok umah pada malam tu. tiba2 ada lak plan nak g makan kat Kundang dengan dua kerata,
ok semua dah siap.. cencal lak 1 kreta je pegi. so aku tinggal la critenyerrrrr... dalam 2 minit diorang dah jalan aku ckp ngan akak spupu aku.
jom g makan kat thai sungai mati?? akak nora kata orite jom. aku, akak Nora, Mira, Ucu n aunti zaini.
aku makan 2 jenis makanan pataya ngan maggie goreng. maggie goreng tu mira nyer aku minta separuh dia ambik pataya aku separuh.



adil adil... Thanks aunty bab belanja makang malam tu.

27,28, 29/12 aku mira n efa bergedik (bergambar) kat kawasan umah, yang sangat luas itu. kira bersenam gak la wa.




uhhhhhh.. dah panjang lebar da.. sory....Buat masa nie tu je yang hanc ingat.. tunggu la kemunculan part 2 lak.. jangan lupa~~~

Wassallam~~

7 comments:

apiih said...

waaa..cite lame,dh pertengahan tahun baru cite..rindu kat akak..lame menghilang tau..isk.isk..iskk..

Hanis said...

dah balik?!
hehehe
good!
welcome back..

hanc said...

maf la lambat pblsh.. Bukan sengaja pun.. Skrg musim bz ar.. Hehehehe lagi pun hanya hal peribadi biasa2... Rindu adek gak...

Syafrizal said...

Amboi busynya dia macam seorang YB hehe.

hanc said...

Hanis : TQ kembar ku.. nie pun stil jarang2 on9 tau.. huhuuhuh.. bila kita nak jmpe kembar??

Syafrizal : bukan bizy ape pun bro... bz xde kerja.. buat2 bz.. bab xde internet.. wahahah... ada faham??

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ade mase singgahlah ke blog saye,,,

hanc said...

salam kenal aby.... :) insyaallah hanc lawat k..