my friends♥

Kenangan

Daisypath Anniversary tickers

Perjalanan

Daisypath Vacation tickers

Senyuman & Cerita Kedai Kopi – Malique Ft. Salam

Sunday, August 9, 2009




Assallammualaikum ~ selamat pagi ~ petang ~ malam~~

Hari nie kite layan lagu nie pula.. ek~~ sumber dari seorang rakan twitter kite iaitu Zelo55 nak Blog → Zelo55 Twitter → zelo55 dan terus kepada Ohmuzik klik sini ... Thankz bRo Zelo..

Update : Lirik dah tukar dari blog Lain L.L.B

oh ya, sebelum terlupa nak ucap kat Bro Azman selamat kembali ke KL, Slamat bekerja dan semoga ibu mertuanya cepat sembuh.. amin~


ha ni cerite pada hari ini yang harus hanc tulis sebagai satu kenangan

pada hari ini hanc telah menolong seorang cygss hanc kekeke.. nak tau dioWang orang sedap2 letak nama hanc blog masing orang ek.. nah dia hanc lak letak diowang kat sini pulok ek~~
nama penuh tak tau la pulok panggil je la Ein

Blog → ..::..ein..::.. twitter → @nzms_ein
&
ha yang nie pown tak to nama penuh
gak hanc tak sempat nak g selokar kat tempat diowang hehehe nie panggil je Cyg eh silap Eda
Blog → eiy-Da twitter →
@coklatstrawbery ~~
miyahahahhahaa~~~ "thankz a lot akak atas kecerian kita sepanjang hari nie"


Kepada kawan-kawan yang lain Selamat berhujung minggu "pagi n petang tadi n mlm sekarang la" walaweyyyzzZZz
~~ sekian lu Wassallam..

~~LAYAN NA~~

Lirik

Malique - Cerita Kedai Kopi

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati Salam

(Salam)
Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Chorus
Cerita kedai kopi
Cerita kedai kopi
Tiada hakim tiada saksi
Cerita sensasi di kedai kopi

Ulang Chorus

(Salam)
Ada satu hero Melayu namanya rahsia
Dulu lepak tepi parit kampung
Sekarang lepak media massa

(Malique)
Asal boleh masuk TV dia mesti buat
Awek tengok jambu laki tengok meluat
Citarasa makin besar otak makin ketat
Baru angkat berat sikit baju pun dah sendat
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jalan berkepak dengan awek romantis
Biasalah budak baru nak naik jadi artis
Jakun ke pelakon jamban ke makan malam
Dinner show menyanyi seorang pun tak faham
Tapi datin muda tengok geram dan sangkut
Datuk outstation apa lagi angkut

Ulang Chorus 2X

(Salam)
I'm in the mood for love
Simply because you're near me
Honey but when you're near me
Well I'm in the mood yes
I'm in the mood for love

(Malique)
Terima kasih rahsia diterima
Kalau sunyi lagi boleh main gila
Datin kena taruk rahsia kemaruk
Makan boleh tapi jangan sampai kena lauk
Datuk pergi London lama pucat bila balik
Bini buncit sikit tahu dia tak boleh naik
Datuk pergi London dia pucat bila balik
Bini dan anak percuma dah ada penyakit
Apa kesudahannya apa yang terjadi
Rahsia tinggal rahsia takkan masuk TV lagi
Cerita sensasi dengar di kedai kopi
Setiap individu punya versi sendiri

(Salam)
Masing-masing ada masalah sendiri
Masalah dunia masalah peribadi
Luahkan jangan simpan dalam hati
Boleh cerita di kedai kopi

Ulang Chorus 2X

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati rentak keluarga Marley
Hamba di Belanda di tengah ibu kota
Temanku Salam dreadlocks bawah mahkota
Anak perantauan yang punya citarasa Jamaica
Rindu nak dengar cerita kopi Malaysia
Aku cerita dia ketawa
Tak kering gusi jatuh kerusi
Dia pula bercerita tapi bukan tentang dia atau dia
Di Eropah orang bentang idea
Topik-topik intelektual di diskusi
Anjakan paradigma bila kena kopi
Peace love and harmony reggae sampai pagi
Keluar kedai kopi Amsterdam masih steady

Ulang Chorus 2X

(Malique)
Terlalu banyak kena kopi aku menyanyi
Ditemani teko berasap dan bau wangi
Ditemani cahaya malap dan lagu reggae
Hayati yeah

8 comments:

..::..ein..::.. said...

adeeii....
ni lg sorg..
siang td sis eyda letak pic akk
now adek akk lak wat ye..
waaa..dh blushing giler ni
xpe2..nnt sis letak pic kamu 2org juga..
tgu la jap lg sis edit blk e3 tu ye...
hahaha..xnak ngaku kalah dgn sis eda n adek

apepun, mmg sis happy sgt arini..thanks adek..cyg adek lbh

muuuaaaxxx

hanc said...

@Akak Ein : miyahahah~~ tak nak ngaku kalah ye huhuhu~~~ hanc syg sis gak~~ muacchhxxx~~ jan Sadis2 ag kay CygzZzz~~

zelo55 said...

wow!
tenkiu sgt2 hanc!
teruskan menjadi seorang muzikman di oh! muzik...
muahahahah!!

hanc said...

@zelo55 : perh hanc patut tuli tenkiu wa~~ kali pertama tertarik ngan lagu kat ohmuzik tu~ slalu jarang masuk beri salam~~ skrang hanc g ohmuzik siap nyanyi salam g~~ wawawawa~~ cayuk oh!muzik...

eiy-Da said...

hi hanc..terharu plak sis..huhu.ni nk nanges ni..tq coz letak nm sis lam blog hanc...tq gaks sebb menceriakan hari2 sis...hehe.cyg hancs..hehhe

Mr. Azman @ Kreuger said...

kekeke... sempat lagi mention
pasal citer aku ye kat sini.
terima kasih le.. dah makan? jom aku
blanje.. hehehe tapi kedai mamak
la.. kalau restoren tak mampu..

mohdisa said...

haha...layan yerk...ades...pening2...

hanc said...

@eiy-Da : tak pe sis~~ kite ceria n gembira bersama~ walaupun hanya di alam maya~~ bia la luke dalm dunia realiti~ kite msti hppy~~

@Mr. Azman : hok hok~ kedai ape2 pun tak pe bRo~~ janji bRo blnja wa... erntah betul ke tak bro nak blnjew~~ nanti hanc infom Bro je law jadi bLik g KL~~ wawawawa

@mohdisa: erk napa penin bRo??